RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra Smedvig

(Foto: Smedvig)
Riggselskapet Smedvig skuffet klart med sine kvartalstall etter børs torsdag.

Smedvig melder etter børsslutt torsdag om et overskudd for første kvartal som både er lavere en i fjerde kvartal og klart under det markedet hadde ventet.

- Nedgangen skyldes hovedsakelig lavere utnyttelsesgrad av selskapets mobile rigger, samt redusert bidrag fra plattformboredivisjonen, skriver selskapet i en børsmelding. I tillegg melder selskapet om tap på valutaterminkontrakter, mot gevinst på dette i det foregående kvartalet.

Selv om resultatene falt fra fjerde kvartal, viser driften en fremgang fra første kvartal i fjor. Smedvig fikk et driftsresultat på 69 millioner kroner i første kvartal i år, mot 59 millioner samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde i snitt trodd på 100 millioner kroner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans. Ingen trodde på et tall under 81 millioner.

Driftsinntektene økte fra 667 til 894 millioner kroner, marginalt høyere enn ventet.

Resultat før skatt økte marginalt fra 15 millioner første kvartal i fjor til 16 millioner første kvartal i år, men analytikerne hadde ventet en solid fremgang til 69 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere