RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra Software Innovation

Sist oppdatert:
Per Kveim og co gikk på en kjempesmell i tredje kvartal. Sviktende lisensinntekter gjør at selskapet nå omorganiserer i Norge.

Software Innovatios omsetning falt med 12,4 millioner til 76,8 millioner kroner i 3. kvartal i forhold til samme periode i fjor.

Vant sak, tapte penger
Driftsresultatet endte på -9,2 millioner kroner, mot minus tre millioner i tredje kvartal 2003. Innbakt i det negative resultatet er avskrivninger etter en voldgiftssak mot ABFO Holding. Software Innovation vant saken, men regner ikke med å få inn sitt fulle tilgodehavende og rundt to millioner er ekstraordinær tapsføring.

Driftsresultatet før avskrivninger endte på -4,9 millioner kroner for 3. kvartal 2004, mot 1,1 millioner kroner i 3. kvartal 2003.

Dermed er resultatet på linje med det selskapet meldte i et resultatvarsel tidligere denne måneden.

Det er særlig nysalget av lisenser som har sviktet, og Software Innovation styrker nå den norske salgs- og markedsorganisasjonen.

Lisenssalget svikter
- En rekke forventede kontrakter ble forskjøvet ved slutten av kvartalet, og en forventet kontrakt i Norge på 4 millioner kroner gikk tapt. Det er særlig selskapets norske enhet som har bidratt til det skuffende resultatet, skriver IT-selskapet i en melding.

Her hjemme skal Per Kveim selv ta over det operative ansvaret for organisasjonen, og det er klart Software Innovation er misfornøyd med resultatet.

- Det er selskapets vurdering at markedet har vært stabilt i perioden og at avviket således kunne vært unngått, heter det videre i meldingen.

For fjerde kvartal spår selskapet en omsetning av lisenser på linje med kvartalene før tredjekvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere