RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende tall fra H&M

Sist oppdatert:
Kleskjeden Hennes & Mauritz hadde en omsetningsvekst både i perioden fra desember i fjor til og med august i år, samt i tredje kvartal i år. Men både salget og overskuddet er lavere enn ventet.

Klesgiganten la torsdag frem delårsrapport for perioden desember 2002 til og med august i år. For hele perioden har selskapet hatt en omsetningsvekst på 8 prosent, fra 37,4 milliarder svenske kroner til 40,2 milliarder.

Ventet 11,5 milliarder

I tredje kvartal fikk H&M et salg uten moms på 11,2 milliarder svenske kroner. I samme periode i fjor hadde selskapet en tilsvarende omsetning på 10,8 milliarder. Selv om veksten var på nesten 4 prosent, var dette likevel svakere enn analytikerne på forhånd hadde ventet. Ifølge SME Direkts prognoser var det ventet et salg på 11,5 milliarder.

- Salget i tredje kvartal har svakt, hovedsakelig på grunn av det uvanlig varme været i Sentral-Europa, skriver H&M i rapporten.

11 prosent flere butikker

Også overskuddet er lavere enn ventet. I tredje kvartal fikk selskapet 2,08 milliarder kroner i overskudd, og dette er opp 9 prosent i forhold til samme periode i fjor. Men analytikernes anslag på 2,15 milliarder ble ikke nådd.

Selskapet påpeker at butikkandelen har økt med 11 prosent, og at administrasjons- og salgskostnadene har steget med 7 prosent. H&M har nå 901 butikker i USA og Europa, etter at 63 nye butikker åpnet i tredje kvartal mens seks ble stengt. I løpet av neste kvartal vil det åpnes 51 nye butikker, mens fem skal stenges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere