RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende vekst i tysk økonomi

Sist oppdatert:
Den tyske regjeringssjefen Gerhard Schrõder (bildet) nekter å oppgi håpet om en vekst i tysk økonomi på 1,7 prosent. Analytikerne sier 1,4 prosent.

Analytikerne – i Tyskland kalt ”vismennene” - regner med en vekst på 1,4 prosent i den tyske økonomien i år. Gerhard Schröder og hans regjering reagerte på de triste utsiktene ved å benekte dem.

Ikke bare håper de fortsatt på en vekst på 1,7 prosent. De mener også at de skal kunne oppfylle EUs krav om å holde underskuddet innenfor tre prosent av bruttonasjonalproduktet - mens analytikerne venter at grensen vil bli passert for tredje år på rad, melder NRK.

Onsdag møtte Gerhard Schröder politikere fra det sørøstlige Europa på en økonomi-konferanse i Berlin.

Dollarfall ikke knall

Hjemmemarkedet har ikke tatt seg opp etter flere år med stagnasjon eller nedgang. Eksporten går godt, men den stadig synkende dollarkursen skaper problemer for eksporten til USA.

Heller ikke arbeidsledigheten ser ut til å gå ned. Snarere tvert i mot. Analytikerne regner med at det blir fem millioner arbeidsledige tyskere neste år, mot 4,5 millioner i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere