RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over renteoppgang

Næringslivets Hovedorganisasjon er redde for at dagens renteøkning vil ødelegge for norske eksportbedrifter.

- Det er skuffende at Norges Bank satt opp renten med et kvart prosentpoeng, til to prosent, sier sjeføkonom Tor Steig i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i en melding torsdag.

Steig mener på den andre siden det viktig at sentralbanksjef Svein Gjedrem signaliserer en mer moderat renteutvikling fremover.

- Norges Bank må ta særlig hensyn til forventinger om økende rentedifferansen overfor utlandet som setter kronen i spill. Det bør føre til en flat norsk renteutvikling fremover, eventuelt en rentenedgang hvis EU og Storbritannia følger svenskene og setter ned renten, mener NHO-økonomen.

Han mener kronekursen vil komme ut av kontroll dersom Norges Bank hever renten flere ganger i år. Det vil være fatalt for ansatte i den konkurranseutsatte delen av næringslivet. Steig poengterer at sysselsettingen i konkurranseutsatt næring falt med mer enn 25.000 arbeidsplasser på to år sist kronen var sterk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere