RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slapp bankregning tross enkel kode

En bankkunde hadde skrevet ned koden sin som et regnestykke, og måtte ikke betale da kortet hans ble stjålet og misbrukt. Bankklagenemnda mener nemlig at kunden hadde kamuflert koden godt nok.

Regnestykket som skulle hjelpe mannen å huske pinkoden 2448 på minibankkortet var 24 x 2. Dette stod oppført på baksiden av et bilde som lå i mannens lommebok. Tyven som stakk av med lommeboken rakk å ta ut hele 8.700 kroner før kortet ble sperret, skriver Aftenposten.

Banken mente kunden måtte dekke 8000 kroner av tapet selv, ettersom krypteringen av pinkoden var så enkel. Dette begrunner de blant annet med at uttakene skjedde såpass fort etter tyveriet av lommeboken, noe som skal vise at kamuflasjen var for dårlig.

Bankklagenemnda er imidlertid ikke enig, og mener at mannen bare må betale en egenandel på 800 kroner.

- Dette er første gang nemnda vurderer kryptering i et slikt regnestykke som her, sier Per Fiskerud, som leder nemndas sekretariat, til Aftenposten.

Nemnda synes ikke det er innlysende hvilke tall koden består av, og det var ikke opplagt at regnestykket gjaldt en pinkode. Uttalelsen er enstemmig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere