RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår tilbake mot Dagbladet

Sist oppdatert:
Dagbladet rakker ned på Celina Midelfarts og Fedons slankeprodukter samtidig som de markedsfører sin egen slankeklubb. Nå slår slankeguruene tilbake.

I forrige uke skrev TV 2 Nettavisen om hvordan Dagbladet rakket ned på både Atkins- og Fedon-dietten, samtidig som avisen på redaksjonell plass markedsførte sin egen slankeklubb som det rette alternativet. Et medlemskap i denne klubben koster fra 248 kroner.

- Dagbladet mister troverdighet
I Norge er det Celina Midelfart som står for salget av Atkins-dietten. Ledelsen i Celinas selskap er ikke fornøyd med Dagbladets metoder. Doktor Roald Strand er medisinsk talsmann for Atkins International i Norge. Han mener Dagbladets dekning er svært uheldig.

- Jeg synes de er på siden av hva en avis har som sitt mandat når det blander journalistikk og butikk, sier Strand. Dette tror jeg Dagbladet mister troverdighet på.

Han er særlig oppgitt over kritikken som kommer fram både mot Fedon- og Atkins-dietten.

- Når de antyder at folk ikke klarer å bruke diettene går de for langt. Det er ikke sant, og det blir tendensiøst når de samtidig konkurrer om de samme kundene, sier Strand.

Også Fedon Lindberg reagerer på metodene til Dagbladet.

- Dagbladet med sin «Litt lettere»-satsning driver faktisk en kommersiell vektreduksjonsvirksomhet, noe som er helt i orden, men da er det uheldig å blande dette med det øvrige redaksjonelle stoffet og uttale seg negativt om andre, sier Fedon til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker konkurransen fra Dagbladet velkommen, men ber avisen være forsiktig med å blande journalistikk og butikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere