RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slenger døra i ansiktet på Hegnar

Etter å ha sett seg kraftig lei på det de anser som direkte kopiering av egne saker, har nettstedet iMarkedet sperret tilgangen for konkurrenten Hegnar Online.

- Vi har sett oss lei på at Hegnars internett-byrå Hegnar Online har gjort det til en forretningmodell å klippe saker rått fra andre journalister og medier, skriver redaktør Inge Berge i en kommentar på sitt eget nettsted.

Det pikante i affæren er at Berge, før han våren 2000 startet iMarkedet sammen med andre utbrytere fra Hegnar-sfæren, selv var redaktør for Hegnar Online. Likevel legger han ikke fingrene mellom når han nå karakteriserer sine tidligere kolleger og ansatte.

- Hegnar Online sine journalister produserer knapt nok egne saker... De finner det langt mer lønnsomt å leve som parasitter på de sakene vi og flere andre medier bruker tid, ressurser og ikke minst penger på å produsere, skriver Berge i sin leder.

Etter å ha korrespondert med Hegnar-redaktør Trygve Hegnar via e-post - uten å finne en minnelig løsning - har iMarkedet nå gått mer teknisk til verks. Ifølge nettavisen Propaganda har iMarkedet nå gjennomført forsøk hvor de sperrer alle internettadresser fra Hegnar-systemet ute fra nettstedet.

Redaktør Stein Ove Haugen i Hegnar Online sier til Propaganda at iMarkedet har forsøkt å stenge Hegnar ute, men at de ikke har klart det. Utover dette har Haugen bare en kommentar.

- Jeg har en kommentar til det: Hele greia er barnslig. Vi holder oss innenfor sitatretten. Punktum, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere