RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sletter ikke spøkelses-adresser

Sist oppdatert:
Norske bedrifter er dårlige til å slette e-postadressen til tidligere ansatte. Slikt kan det bli problemer av.

Datatilsynet får inn stadig flere henvendelser fra personer som sliter med å få sin tidligere arbeidsgiver til å slette e-postadressen, melder P4.

Enkelte av sakene ender med skriftlig klagebehandling. I et tilfelle skal en kvinne fra Oslo ha prøvd å få sin tidligere sjef til å slette e-postadressen hennes. Svaret kvinnen fikk var at adressen er slettet, men samtidig sitter hun på bevis for at folk som har brukt adressen har fått svar i hennes navn.

Kvinnen fortviler over situasjonen, og mener det er et stort problem siden hun nå jobber i konkurrerende virksomhet.

Ifølge seniorrådgiver i Datatilsynet Gunnel Helmers er det for få bedrifter som tar sletting av e-postadresser alvorlig.

- En virksomhet bør lage interne retningslinjer for bruk av dataanlegget og for bruk av e-post, som også inkluderer hva som skal skje den dagen en ansatt slutter. Jeg kan vanskelig se situasjoner hvor en virksomhet trenger å ha en type personlig e-postadresse etter at den ansatte har sluttet, sier Helmers til P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere