RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Slik blir det å være sykmeldt

Sist oppdatert:
Torsdag kommer nye sykmeldings-regler, og retten til å ta seg fri under sykdom blir kraftig redusert. Les hvordan det blir å være syk i fremtiden.

Nye endringer i Folketrygdloven trer i kraft fra 1. juli. Prinsippet blir nå at arbeidsplassen skal være det viktigste areaen for oppfølging av sykdom. Det betyr at sykmeldte i så stor grad som mulig skal jobbe mens de er syke.

- All erfaring viser at det er vanskeligere å komme tilbake til jobb, jo lengre sykefraværsperioden er. Å være i aktivitet på arbeidsplassen, selv om ikke helsen er helt på topp, er avgjørende for å få snu utviklingen for sykefraværet, kommenterer trygdedirektør Arild Sundberg.

Bruk av graderte sykmeldinger skal ideelt sett gjøre at man kan komme gradvis tilbake i full jobb. Man kan altså være mellom 20 og 100 prosent sykmeldt. Legene skal alltid vurdere gradert sykmelding før de eventuelt gir full sykmelding.

Piskes på jobb
Både arbeidsgiver, arbeidstaker og legen plikter å jobbe for å få den syke tilbake i jobb snarest mulig. Arbeidsgiveren plikter å tilrettelegge på arbeidsplassen for at den syke skal være i arbeid. Dersom du ikke kan utføre dine vanlige arbeidsoppgaver kan du bli gitt andre oppgaver, eller eventuelt drive opplæring av andre ansatte.

President i Lægeforeningen, Hans Kristian Bakke, mener det er riktig å flytte oppmerksomheten fra helsevesenet, hvor det er begrenset hva man kan gjøre, og over til arbeidslivet selv.

– Som leger opplever vi iblant at forhold på arbeidsplassen kan medvirke til plagene pasientene kommer med. Da er det ingen god løsning at arbeidstakere sykmeldes og er borte i lengre tid, mens det ikke blir gjort med problemet, mener han.

– Urealistisk
Ebba Wergeland, forsker og spesialist i arbeidsmedisin, mener lovendringene er urealistiske.

– De bygger på en forestilling om at folk er sykmeldt uten å behøve det.

Wergeland tror ikke ambisjonen om å la de syke jobbe er forenelig med effektivitetspresset som preger arbeidslivet i dag. Krav om stadig høyere ytelse er med å presse folk ut fra arbeidslivet, mener hun.

– Så lenge man oppmuntrer til stadig høyere arbeidsintensitet ved å slippe konkurransen fri, kan man ikke samtidig skape rom for folk med helseproblemer. Det er vanskelig å finne lettere arbeid i for eksempel et byggefirma, som har sine frister å holde og sine anbud å vinne. Eller på et kommunalt sykehjem som allerede er nedbemannet maksimalt og hvor arbeidet er for tungt selv for friske, sier hun.

Lik det eller ikke: slik blir det å være syk i morgendagens arbeidsliv.

Dette blir annerledes:

  • Dersom du etter tre dager med egenmelding får en legeerklæring, vil dagene før legeerklæringen likevel betraktes som brukte egenmeldingsdager.
  • Du skal så tidlig som mulig forsøke deg i arbeidsrelatert aktivitet. Det er innført krav om aktivitet for å få rett til sykepenger.
  • Sykepengene kan graderes ned til 20%.
  • Dersom du ikke er i arbeid etter åtte uker, må du domumentere ved en utvidet legeerklæring at det er medisinske grunner til at du ikke kan jobbe.
  • Innen åtte uker etter sykmelding skal du i samarbeid med arbeidsgiveren lage en plan for hvordan du kan komme deg tilbake i arbeid.
  • Du er pliktig til å være med å avklare din egen funksjonsevne.
  • Nekter du å samarbeide, kan du miste retten til sykepenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere