RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir skatten din i 2005

Foto: Scanpix
Lurer du på hvordan høstens budsjettforlik i praksis vil påvirke skatten din? Her er listen over endringer i satser og beløpsgrenser.

Regjeringen oppnådde i høst en budsjettavtale med Fremskrittspartiet. Dette medførte, enkelt sagt, at opplegget ble gunstigere for den som har lav lønn og mindre gunstig enn regjeringens forslag for den som har høy lønn.

For den som har lav lønn, slår det gunstig ut at minstefradraget økes fra 24 til 31 prosent. Dessuten økes den øvre grensen for minstefradraget fra 47.500 til 57.400 kroner.

For dem med høye inntekter, senkes satsene for begge toppskattrinnene, men mens innslagspunktet heves for det første trinnet, senkes det for det andre trinnet.

I praksis betyr det at marginalskatten nå blir 51,3 prosent fra 800.000 kroner og oppover. I 2004 var marginalskatten 55,3, men da slo denne høyeste skatten ikke inn før ved 906.900 kroner.

Ellers kan barnerike familier glede seg over at foreldrefradrag for legitimerte kostnader til pass og stell av barn økes for barn nummer tre og fire.

Oversikt over alle endringene finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere