RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik bruker du 900 mill.

Sist oppdatert:
En husmor vant 900 millioner i lotto. Fortell hvordan du ville disponert pengene - og se hva du kan få for en slik fantasisum.

Seksbarnsmoren Dolores McNamara fra Limerick i Irland vant i overkant av 900 millioner kroner i lottogevinst og sier hun så fort som mulig ønsker å vende tilbake til sitt normale liv. Skulle du være like heldig, kan du legge lista litt høyere. Her er noen eksempler på hva du kan bruke lottopengene på.

Ni papirfabrikker
For 900 millioner kroner kan du gjøre som Øyvind Stray Spetalen og Petter Stordalen – kjøpe en papirfabrikk. De byr 100 millioner for Union i Skien, så du kan fleske til og kjøpe ni slike.

Lek Kjell Inge Røkke
For 3,3 millioner kroner i uka kan du leie en av verdens mest lukseriøse yachter, «Reverie», som tidligere var i Kjell Inge Røkkes eie. Med nær milliarden disponibelt kan du suse rundt på bøljan blå i 272 uker - i drøyt fem år.

Sett pengene i banken
Å sette alle pengene i banken er trolig noe av det dummeste du kan gjøre. Med dagens bankrenter skal du lete lenge etter noe som gir dårligere avkastning. Aller dårligst er naturligvis rentene på din lønnskonto. En god lønnskonto har i dag en rente på 1,35 prosent. Setter du pengene der vil du få en renteinntekt på 33.000 kroner. Hver eneste dag. Avhengig av hvordan banken din beregner renten vil du raskt få renters renter og vil inntekten raskt stige.

Kjøp et flyselskap
Tempoet på Oslo Børs har vært høyt gjennom hele sommeren. Tirsdag dundret hovedindeksen gjennom den magiske 300-grensa. Hvis du handlet for 900 millioner kroner på børsen i morgen ville du sørget for nok en rekord, fordi hadde du gått inn med så mange penger i aksjemarkedet på en gang ville det drevet kursene i været.

Med så mye penger kan du med dagens kurs sikre alle aksjene til flyselskapet Norwegian. Du vil faktisk ha nesten 300 millioner kroner igjen etter kjøpet. Hvis du ikke interesserer deg for luftfart kan du kjøpe aksjer i for eksempel Hydro. Med 900 millioner kan du kjøpe over 1,4 millioner aksjer i Hydro. Det høres kanskje mye ut, men du ville kun kontrollert litt over en halv prosent av aksjene i selskapene.

Verdens raskeste bil
Chess-gründer Idar Vollvik bestilte en Koenigsegg, verdens raskeste bil. Udyret koster mellom seks og sju millioner kroner. Du har råd til 140 slike.

Et fotballlag
Gode fotballspillere er dyre i innkjøp. Men med 900 millioner kroner kan du sikre deg et helt lag med spillere av John Carews kaliber. Lyon betalte nylig 60 millioner kroner for nordmannen.

Hyttelandsby i Kragerø
Det koster å kjøpe hytte langs Norges solkyst nå til dags, men med 900 millioner kroner på kontoen trenger du ikke fortvile. Selv om du legger deg i øverste prissjikt, får du råd til en hel landsby med luksushytter i Kragerø.

Betale ned bøter?
Kanskje er du allerede god for flere hundre millioner kroner, men har kommet i skade for å legge deg ut med lovens lange arm. En finanskjendis som fyllekjørte fikk nylig 150.000 kroner i bot. Du har råd til seks tusen slike bøter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere