RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du bedre lønn

Sist oppdatert:
Nå kan tiden være rett til å be sjefen om lønnsøkning. Men hvordan går du frem? Her er de beste eksperttipsene.

Våren er tid for lønnsforhandlinger, men svært få tør ta initiativ til å få bedre lønn. De fleste overlater lønnsoppgjøret til fellesforhandlinger, og ender dermed sjelden opp med det de selv mener er fortjent.

I lys av at konjunkturpilene nå nærmest entydig peker opp, kan våren i år være rett tid til å ta den avgjørende samtalen med sjefen.

CNN Money har bedt ekspert på forhandlingsteknikk Lee Miller om de beste tipsene for å få igjennom lønnskravene. Miller har tidligere jobbet som personalsjef i flere større bedrifter i USA, og har blant annet skrevet boken «Get More Money on Your Next Job».

Miller påpeker at den største bøygen er å ta initiativet til en personlig lønnsforhandling. Mindre enn en av fem gjør dette, og normalt vil ledelsen i en bedrift være mer enn fornøyd så lenge kostnadene kan holdes nede.

Ikke vent til sjefen ber deg om en prat. Ta initiativet selv, da kan du få fram dine signaler og ønsker før sjefen har fått klarlagt sine rammer. Ideelt bør du ta kontakt og be om en samtale tre måneder før bedriften din vanligvis pleier å dele ut lønnspotten.

Timing er også viktig. Det er lite smart å be om lønnsøkning hvis bedriften er i motbakke. Viser bunnlinjen i regnskapet røde tall, er også mulighetene for at sjefen er villig til å høre på dine gode argumenter små.

- Dermed kan tidspunktet være riktig nå som bedriftene varsler økt inntjening og omsetning, sier Miller.

Selvfølgelig nytter det dog ikke kun å stole på konjunktursvingningene. Med mindre du selv har bidratt aktivt, og vist deg frem som en nyttig medarbeider, stiller du svakt. Grunnarbeidet må være på plass, og har du ikke fått vist deg frem bør du tenke på å gjøre det nå.

Ifølge Miller opererer de fleste bedrifter med en budsjettpost for lønnsøkninger. Men samtidig er det rom for forskjeller. Mens snittet for bedriften kan ligge på 4 prosent, kan enkelte medarbeidere få mellom 0 til 7 prosent i årlig endring. Dette er nyttig informasjon å ha i forkant av en lønnsprat.

- Er spennvidden fra 0 til 7 prosent, ber du om 9 prosent lønnsvekst, sier Miller.

Hvis det ikke lar seg gjøre å få ut hvor mye bedriften din vil bruke på lønnsøkninger i år, kan du bruke landsgjennomsnittet som et utgangspunkt.

Når du først har fått på plass et møte med sjefen er det viktig å gå fram på rett måte.

- Gjør det klart at du venter en lønnsøkning over gjennomsnittet, og forklar hvorfor du mener du fortjener dette, sier Miller. Ikke la møtet ende i en konflikt. Hvis sjefen sier nei, gi beskjed om at du håper han vil gjøre sitt beste, fortsetter han.

Det kan også være viktig å markedsføre deg selv både i og utenfor bedriften. Ikke reklamer med at du er på jakt etter andre jobber, men vær påpasselig med å sende søknader på aktuelle stillinger i markedet. Får du tilslag kan du vise til tilbudet og gjøre det klart for sjefen at du er en attraktiv medarbeider.

- Her er det viktig å ikke bruke et jobbtilbud som en trussel. Bare benytt anledningen til å innformere om tilbudet, slik at sjefen får inntrykk av at du er ønsket og ikke misfornøyd, sier Miller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere