RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan fjordbyen bli

Sist oppdatert:
Akvarium, gondolbane og nytt Munch-museum er blant planene som kan forvandle containerhavna i indre Oslofjord til et praktområde. Se bilder av planene her.

Det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom AS har store planer for Sørenga, området rett bak den nye operaen i Bjørvika.

På utstikkeren er det i dag kontainerhavn, men når veien legges i tunnel, blir dette en av de fineste strandtomtene i Oslo. I dag er området regulert til boliger, men sjefen for Entra vil gjøre dette til et sentral turistmål og et sted for hele byens befolkning.

- En gave
- Ideen er en gave til byen, sier administrerende direktør Erik Løfsnes i Entra Eiendom AS til TV 2 Nyhetene.

Og i denne gaven er det et stadion, Enga Amfi, der det ikke bare skal spilles fotball. Her vil det være rom for annen idrett, store operaforestillinger, teater og konserter.

Ifølge planene skal Munch-Museet flyttes hit. En gondolbane skal frakte folk opp i høyden herfra, et akvarium skal på plass, det samme skal et hotellkompleks og ikke minst et flott sjøbad.

Negativ Lae
Oslos byrådsleder Erling Lae (H) avviser allerede initiativet fra Entra Eiendom:

- Hvis vi legger et idrettsanlegg og institusjoner hit vil dette bli et dødt område store deler av døgnet, og dette vil ikke være et sted for vanlige mennesker etter mørkets frembrudd, det er jeg helt sikker på, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere