RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: dinside.no)

Slik planla de dekkhistorien

Sist oppdatert:
Derek Broughton er mannen ledergruppen i T5PC tildelte rollen som initiativtager bak systemet, i stedet for bedrageridømte Jim Wolden. Se de interne referatene.

TV 2 Nettavisen sitter på interne referater fra T5PC-systemet, som viser hvordan ledergruppen la mye arbeid i å pynte på historien bak systemet.

Tirsdag 3. juli i fjor var ledergruppen i T5PC samlet for blant annet å diskutere den forstående emisjonen i selskapet.

Et sentralt punkt for ledergruppen er hvordan den skal fremstille selskapets historikk. På møtet diskuteres det blant annet hvem som skal oppføres som gründere, samt at styremedlem Åge Rege får i oppdrag å kontakte de navnene gruppen til slutt blir enige om å føre opp som selskapets startpersoner for å avklare «hvem som vil/skal stå på den endelige oversikten».

Deretter festes den «offisielle» T5PC-historien på papiret.

«Selskapets historie er at Derek fikk en meget god idé som han delte med Ben. I Startfasen etablerte Derek selskapet i Dominca for å ha alle muligheter til videre fremdrift. Flere ble involvert i Norge og da falt det seg naturlig gå Starte (sic.) opp med virksomheten først i Norge og siden resaten (sic.) av verden.»

Derek er Derek Broughton, en av de største aksjonærene i T5PC og engasjert i salgstrening. Ben er Benjamin Franklin Gay III er en investor som satt med en betydelig aksjepost i T5PC i starten.

Har byttet ut navn
Den «offisielle» T5PC-historien skiller seg egentlig ikke spesielt fra den versjonen som er kommet for dagen i det siste - bortsett fra ett viktig punkt:

I T5PC-historien som er presentert i media de siste dager, er Derek Broughton byttet ut med Jim Wolden, og Benjamin Franklin Gay III byttet ut med Chim Kjølner.

TV 2 Nettavisen kunne torsdag presentere et eksklusivt intervju med Jim Wolden, som her gjentok at det var han som hadde ideen til selskapet. Det problematiske er at Jim Wolden også står oppført i referatet fra ledermøtet den 3. juli i fjor.

Jim Wolden hevder at han ikke var tilstede på møtet.

- Dersom Chim Kjølner ikke står oppført i referatet (noe han ikke gjør, red. anm.), har ikke jeg vært tilstede, sier Wolden. Han sier til TV 2 Nettavisen at han alltid gikk på møter sammen med Kjølner, fordi han hadde bedre kjennskap til aksjeloven enn det Wolden selv hadde.

Ifølge referatet var følgende med på møtet:

  • Åge Rege
  • Arne Longva
  • Tord Haugli
  • Jim Wolden
  • Anders Tunold-Hanssen
  • Pål Roppen
  • Anders Lundgren

Ifølge en kilde i T5PC-ledelsen var ikke alltid referatene nøyaktige i forhold til hvem av dem som var innkalt som faktisk hadde deltatt på ulike møter.

Kan ikke si
- Det skjedde mye i selskapet på denne tiden, ikke minst at media grep fatt i Jim Wolden som person og gikk ham i sømmene. Vi ønsket derfor Jim Wolden bort og vekk fra selskapet. Spørsmålet var hvordan vi skulle få Wolden bort. Derek Broughton kom inn i selskapet før meg, og hvem som egentlig hadde ideen kan jeg ikke si noe om, sier tidligere finansdirektør og styremedlem Arne Longva.

Pål Roppen, som da var på vei inn som innleid daglig leder, sier at han på det tidspunktet ikke hadde inngående kjennskap til system.

Han forteller at han så på hjemmesiden at Derek Broughton var oppgitt som initiativtager.

- Jeg forsøkte å få oversikt, men jeg skjønte jo at Jim Wolden var inne fra starten, sier Roppen, som bekrefter at det var et poeng å holde Wolden ute av fokus.

Etter hvert som han forstod at Jim Wolden stod bak selskapet, insisterte Roppen på å gå ut med navnet, og det ble da sendt ut en pressemelding om dette.

Åge Rege vil ikke kommentere saken inntil han har vært i kontakt med Økokrim.

Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med Derek Broughton, Anders Lundgren, Anders Tunold-Hanssen eller Tord Haugli fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere