RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik sparer du 10.000,-

Sist oppdatert:
Late norske forbrukere kaster årlig store summer ut av vinduet. Du kan enkelt spare over 10.000 kroner i året.

TV 2 Nettavisen har tatt for seg de faste utgiftene som folk flest har, og sett hvordan man kan spare penger. Det er snakk om utgifter til bank, huslån, forsikring, strøm, telefon, mobil og mat.

Resultatet viser at det er store penger å spare for den aktive forbrukeren. Og i de fleste tilfellene kreves det kun en enkel telefonsamtale for å spare mange hundre kroner i året. Du kan faktisk spare godt over 10.000 kroner på under en halv dags arbeid.

Her er noe av det du kan tjene på noen raske telefoner:

  • Bank og huslån - 4.000 kroner
  • Forsikring - 2.000 kroner
  • Strøm - 500 kroner
  • Telefon, mobil - 1.000 kroner
  • Telefon, fastlinje - 300 kroner

I tillegg kan du tjene nesten 4.000 kroner på å legge om handlevanene dine. Til sammen kan du spare nesten 12.000 kroner i året.

Våre sparetips tar utgangspunkt i gjennomsnittsprisene. Så hvis du i dag har en pris som ligger over gjennomsnittet, kan du altså tjene enda mer. La oss ta sparingen steg for steg.

Les mer om:
Hvor du finner billigst mat
Hvor du finner billigst strøm
Hvor du får best rente
Hvor du får best boliglån
Hvor du får billigst totalforsikring

Bank og huslån – 3.965 kroner
Inntoget av nettbanker har satt priskonkurransen mellom bankene i gang, og man kan tjene store penger på å velge den rette banken. Økonomibladet Dine Penger kåret nylig Norges billigste totalbank. Bladet har også kåret det beste boliglånet, og den beste høyrentekontoen, lønnskontoen og BSU-kontoen. Du kan selv sjekke hvilken bank som har det beste boliglånet her eller den beste høyrentekontoen her.

TV 2 Nettavisen har i denne saken tatt utgangspunkt i den beste totalkundeprisen. Oversikten fra Dine Penger viser at forskjellen mellom den billigste banken, Landkreditt Bank, og gjennomsnittet for resten av bankene er på nesten 4.000 kroner.

Et eventuelt tinglysningsgebyr kan ta fra deg deler av fortjenesten det første året, men nå tilbyr flere banker å betale samtlige gebyrer ved overflytting.

Forsikring – 2.075 kroner
Å sammenligne forsikringer er fryktelig vanskelig. For forsikringer har som kjent en pris før og en pris etter skade.

Men noen sammenligninger er mulige. Da TV 2 Nettavisen i fjor sammenlignet hvilke selskaper som hadde de rimeligste totalforsikringer, oppdaget vi store forskjeller. Totalforsikringer innholder normalt bil-, innbo- og reiseforsikring.

I TV 2 Nettavisens sammenligning var det billigste selskapet, Trygg-Hansa, 2.075 kroner rimeligere enn gjennomsnittet blant alle selskapene. Du kan lese mer om totalforsikringene her.

Mat - 3.813 kroner
Å velge rett matvarebutikk lønner seg også.

På hjemmesidene til Statens institutt for forbruksforskning kan du selv regne ut hvor mye penger du bruker på mat årlig. En familie bestående av mor, far, en jente på 2 år og en gutt på 4 år, bruker i gjennomsnitt 57.000 kroner i året på mat og drikke.

Hvis denne familien gikk over til å handle mat og drikke hos den billigste matvarebutikken vil de kunne spare nesten 4.000 kroner i året.

TV 2 Nettavisen lager jevnlig matvarebarometer som sammenligner prisene. Du kan selv sjekke det siste barometeret her.

Strøm – 513 kroner
Besparelsen mellom den dyreste landsdekkende strømleverandøren og den billigste er på over 1.000 kroner på standard variabel pris. Hvis man sammenligner med gjennomsnittsprisen vil besparelsen være på drøye 500 kroner i året.

De som ønsker å spare enda mer kan gå over til såkalt spottpris med påslag. Statistikk viser at dette er det rimeligste alternativet over tid. Sjekk de siste strømprisene her.

Telefon, mobil – 1.180
På nettstedet telepriser.no kan du til enhver tid sjekke prisene til mobiloperatørene.

En grei kalkulator gir deg muligheten til å sjekke hvilke abonnement som passer best til ditt forbruk.

Du vil raskt kunne se hvor dyrt det er å bruke feil abonnement. I vår beregning har vi sammenlignet hvor mye det gjennomsnittlige forbruket koster i billigste abonnementet og hvor mye det samme forbruket koster gjennomsnittlig hos alle abonnementene.

Prisforskjellen mellom det billigste abonnementet og gjennomsnittet på samtlige abonnementer ble på nesten 1.200 kroner, og det inkluderer kostnadene for flytting av abonnementet.

De fleste abonnementene er tilpasset et spesielt brukermønster så det lureste er å sjekke hva som passer best for ditt forbruk.

Samme test på fasttelefon viser at man kan spare 300 kroner på å skifte leverandør her. I tillegg kan man spare penger med å gå over til IP-telefoni, men her kommer det en rekke forutsetninger med i bildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere