RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik tar du rekordpotten alene

Foto: Norsk Tipping
Sist oppdatert:
Du kan faktisk øke premiesjansene dine i Viking Lotto.

Lotto-feberen rammet Norge med full styrke da det ble klart at ingen klarte å få seks rette i Viking Lotto onsdag 13. mai.

Førstkommende onsdag er det dermed mulig å vinne hele 92 millioner kroner, noe som vil være norgesrekord i premieutbetaling.

Det er ventet at 700-800.000 nordmenn og et tilsvarende antall spillere fra våre nordiske naboland vil prøve å stikke av med potten.

Klikk her for å levere Viking Lotto-kupongen som kan gi deg 92 millioner kroner!

27 og 42 trekkes oftest
Er det noe du kan gjøre for å øke sannsynligheten for å vinne?

Norsk Tippings Lotto-statistikk-sider (klikk på «Tallet er-statistikk» til venstre) går det an å se hvor ofte hvert Viking Lotto-tall er trukket ut helt tilbake til starten i 1993. Oversikten viser at kule 27 og 42 er trukket ut flest ganger (129), mens kule 10 bare er trukket ut 79 ganger, noe som er desidert færrest.

Kule 9 og 16 er formtallene hittil i år (trukket ut 6 ganger hver), mens kule 19, 21, 25 og 26 så langt ikke er trukket ut i en eneste spilleomgang.

Nyhet: Lever spillene på mobilen!

Men ifølge pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping kan ikke slik statistikk brukes som hjelpemiddel til å plukke ut riktig Viking Lotto-rekke.

- Det er like stor sannsynlighet for at 10 trekkes ut onsdag som 27, selv om kule 27 er blitt trukket ut i 50 flere omganger enn 10. Sannsynligheten for at en gitt rekke skal trekkes ut – for eksempel den samme rekken som ble trukket ut forrige onsdag - er like stor som hvilken som helst annen mulig kombinasjon, forklarer Vikøren.

Slik øker du sjansene
Viking Lotto går ut på å plukke ut seks vinnertall av 48 mulige. Sannsynligheten for at du skal klare det med én rekke er 1:12.271.512.

Men selv om det altså ikke er mulig å få hjelp till å plukke ut vinnerrekken blant over 12 millioner mulige kombinasjoner, finnes det faktisk faktorer som kan øke sjansene dine til å stikke av med førstepremien på 92 millioner kroner alene - dersom du skulle være så heldig å prikke inn de seks vinnertallene.

Oppskriften er å styre unna enkelttall og kombinasjoner som spilles oftere enn andre og på den måten øke sannsynligheten for at ingen andre har samme rekke som deg.

Ifølge Vikøren foretrekker mange å spille på gjenkjennelige rekker og mønstre som 2-4-6-8-10-12 og 3-6-9-12-15-18.

- I forrige trekning var det ca 300 rekker med kombinasjonen 1-2-3-4-5-6 og ca like mange med kombinasjonen 43-44-45-46-47-48. Det blir ikke mange tusenlappene på hver spiller dersom slike rekker går inn, forteller Vikøren.

Klikk her for å levere Viking Lotto-kupongen som kan gi deg 92 millioner kroner!

Styr unna fødselsdatoer
En del spillere satser også på rekker med fødselsdatoer i. Ettersom det ikke finnes måneder med flere enn 31 dager, vil altså tallene fra 32 til 48 til en viss grad være underrepresentert blant de innleverte kupongene.

Enkelte spillere har også en forkjærlighet for tall og rekker som trekkes ofte. Så ved å plukke ut tall fra statistikksiden som ikke trekkes så ofte, vil det øke sjansene for at du klarer å plukke ut en unik rekke.

- Hva med lykketall, spilles for eksempel 7 oftere enn andre tall?

- Vi vet at mange spiller på lykketall, men ettersom det dreier seg om personlige lykketall, gir det ikke utslag på statistikken. Tallet 7 blir for eksempel ikke mer spilt enn andre tall, avslører Vikøren.

PS: Dersom ingen får seks rette onsdag, vil førstepremiepotten stige til langt over 100 millioner kroner til neste omgang!

Spill Lotto på Nettavisen
Nettavisen har inngått et pilotsamarbeid med Norsk Tipping som innebærer at du som leser kan levere Viking Lotto og alle andre Norsk Tipping-spill på Nettavisen.

Du trenger altså ikke å gå i kiosken for å levere Lotto- eller Tippekupongen, men kan i stedet levere spillene på pc-en hjemme eller på jobb.

OBS! Husk innleveringsfristen klokken 18 onsdag 20. mai.

Nyhet: Lever spillene på mobilen!

Slik går du frem for å levere spill på Nettavisen:
*Dersom du ikke har spillkort og/eller kortleser, kan du bestille dette på denne lenken. Kortleseren er gratis.

*Når du har mottatt kortleseren, plugger du denne inn i pc-en og setter inn spillkortet.

*Deretter går du inn på en av lenkene under og følger instruksjonene for utfylling av kuponger og innlevering.

Lotto (lørdag)

Viking Lotto (onsdag)

Tipping (lørdag, søndag og onsdag)

Langoddsen (alle dager)

Oddsbomben (alle dager)

Vinneroddsen (alle dager)

Keno (alle dager)

Joker (onsdag og lørdag)

Extra (tirsdag)

Lever spill på mobilen

Alle resultater finner du her

Du kan også spille på trav og få gratis ekspertips på Nettavisens travmagasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere