RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik trives du på jobben

Forskerne har funnet ut hva som skal til for at vi trives på jobben. Det aller viktigste er at vi tør å si det vi mener.

Den svenske organisasjonen Prevent har kartlagt hva som skal til for at vi trives på jobben. Et åpent arbeidsmiljø der ingen er redde for å si meningen sin er mest viktig, ifølge fagbladet Arbeidervern.

Undersøkelsen får støtte fra forsker Bjørg Aase Sørensen ved Arbeidsmiljøinstituttet. Hun tror imidlertid folk ikke alltid tør å si det de mener i frykt for å miste jobben, skriver Dagsavisen.

Fremtidsoptimisme og muligheter til å påvirke arbeidssituasjonen sentralt er også viktig for å trives. Men Sørensen påpeker at vi har ulike oppfatninger om hva som skal til for å trives.

Menn og kvinner har for eksempel ulike behov. Kvinner ønsker ikke bare et åpenhjertig arbeidsmiljø, men er også opptatt av at ting er i orden hjemme med barnehage og skole. Menn på sin side setter stor pris på fleksibel arbeidstid og variasjon i arbeidsoppgavene for å trives.

Det er også forskjell på gamle og unge. Resultatene av undersøkelsen viser at jo eldre du blir, jo mer opptatt er du av at arbeidet oppleves som viktig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere