RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik tvinges du til minibanken

Sist oppdatert:
Storkiosker nekter kunder å ta ut ekstra kontanter når de betaler med kort. De får betalt for å tvinge deg til å gå i minibanken i stedet.

I de fleste butikker kan man fremdeles få ut kontanter når man betaler med kort. Da slipper man som oftest å betale gebyr til banken sin. Men stadig flere storkiosker nekter å gi ut ekstra penger. De viser i stedet til at det er minibank i lokalet, og ber kundene gå dit. Da må kundene betale et gebyr som oftest er på syv kroner. Dette tjener kioskene penger på: BNP Paribas, som eier bankene, betaler kiskene per transaksjon, skriver Dagsavisen.

Innkjøpsdirektør Bjørn-Vidar Tessem i Reitan-gruppen, som eier 7-eleven og Narvesen, bekrefter at kioskene får provisjon, men sier størrelsen på betalingen er hemmelig.

Rådgiver Anne Nesheim i Forbrukerrådet er skepsis til at kunder tvinges til å gå i minibanken.

– Dette innebærer jo en endring for forbrukerne som er blitt vant til å få ut kontanter når de handler. Det er forståelig at storkiosker vil sikre seg mot ran ved å ha lite kontanter i kassen, men betenkelig at de tjener på å nekte å gi ut kontanter, sier hun til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere