RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper Kristoffersen i ettermiddag

Foto: Jan Christian Grandre
Sist oppdatert:
Trond Kristoffersen løslates mandag etter ti og en halv måneds sammenhengende varetekt. – Da skal jeg ta meg en club sandwich - og dra rett til barna mine, sier han.

Bedrageritiltalte Trond Kristoffersen har sittet varetektsfengslet siden slutten juni i fjor og har måttet sitte fengslet så lenge bevisførselen i den omfattende Finance Credit-saken har pågått.

Grunnen har vært at Økokrim mener han forsøkte å påvirke etterforskningen i perioden etter at han ble løslatt fra varetekt i januar i fjor.

Men mandag startet sluttføringen av bevisførselen med de sakkyndiges rapport, og faren for bevisforspillelse faller dermed bort.

– Vi satser på en lang dag i retten for å bli ferdig. Så kan Kristoffersen løslates i ettermiddag, sier aktor Morten Eriksen til NTB.

Så snart forhandlingene i retten avsluttes, vil Kristoffersen bli ført tilbake til fengselet for å pakke sammen sakene sine, før han settes fri.

Prosedyrene i bedragerisaken starter senere denne uken.

Så sant bevisføringen i retten avsluttes mandag ettermiddag, noe begge parter er innstilt på, vil Kristoffersen bli ført tilbake til fengselet for å pakke sammen sakene sine, før han settes fri.

Trolig blir han møtt av et stort presseoppbud ved utgangen av det gamle Botsfengselet i Oslo, en utgangsport som er blitt gjort landskjent av Arve "Egon" Opsahl i de mange Olsenbande-filmene.

- Det er bare å ta med sigar, stokk og skalk, konstaterer Kristoffersens forsvarer, advokat Anders Brosveet.

Prosedyrene i saken starter fredag og vil trolig pågå i hele neste uke.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere