RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt i rødt

Sist oppdatert:
Det ble en bratt start på oktobers siste børsuke. Svak dollar, dårlige europeiske børser og generell skepsis drar ned Oslo Børs.

Hovedindeksen endte til slutt denne mandagen ned 1,83 prosent til 217,80 poeng. Etter et knallsterkt norsk aksjemarked så langt i år, ser det ut som om investorene har blitt mer skeptiske etter hvert som høstkulda har satt inn.

Også en sviktende dollarkurs og generelt svake børser rundt i Europa denne mandagen må ta på seg skylden for en rød børsmandag.

Oljeprisen var svært sterk på formiddagen, etter at trusselen om lockout i riggstreiken ble framsatt. Da det ble klart at regjeringen antakeligvis vil gå inn for tvungen lønnsnemnd om så skulle skje, falt oljeprisen for Nordsjøolje noe tilbake.

Begge de store børslokomotivene Statoil og Hydro kunne ha steget på høy oljepris, men den lave dollarkursen sender også oljegigantene godt ned mandag. Statoil er ned 1,53 prosent til 96,25 kroner, mens Hydro har falt 1,75 prosent til 478,50 kroner.

Også teknologisektoren har en tung dag, med selskaper som Apptix, Hands, Ibas, Fast, Software Innovation og Tandberg alle høyt oppe på dagens taperliste. IT-indeksen er samlet ned 2,60 prosent. Unntaket er Ementor, som fortsatt stiger på fredagens kjøpsrush. Etter å ha vært opp over 6 prosent, endte aksjen til slutt opp 0,85 prosent til 3,57 kroner.

Orkla la fram en melding om at selskapet tar et tap på en halv milliard. Det er nedskrivninger og avsetninger i Orklas kjemidivisjon som står for tapene, og aksjen var i løpet av dagen ned godt over én prosent. Men markedet så ikke ut til å ta avskrivningene alt for tungt, og selskapet endte dagen i null.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere