RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på billigturer til syden

Sist oppdatert:
Neste år kan det være slutt på dumpingprisene på sydenturer. Charterselskapene har kuttet kapasiteten, og prisene er i ferd med å normalisere seg.

De siste årene har tilbudet vært såpass mye større enn etterspørselen at turoperatørene har vært nødt til å dumpe prisene for å fylle flyene.

Nå har imidlertid bransjen lært av sine feil, og billigturene kan være en saga blott.

- Ja, det er det fordi arrangørene har lært av et par års feil, og har redusert volumene sine mye i forhold til toppårene. Det betyr at det blir langt mellom restplassene, sier reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon til dn.no.

Kapasiteten man har lagt opp til, vil bli solgt på et tidligere tidspunkt, og dermed vil ikke turoperatørene ha behov for å sette ned prisene for å få fylt flyene som allerede er betalt.

Turoperatørene har også blitt tvunget til å gå gjennom organisasjonen og vurdere kostnadene på grunn av den svake etterspørselen de siste årene. Kostnadstiltak er også en grunn til at bransjen til neste år har priser noen få prosent under fjorårets listepriser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere