RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på nedgangen i strømprisen

Sist oppdatert:
Etter tre strake uker med nedgang i strømprisene er det slutt. Nå er det duket for høyere priser nok en gang. Sjekk de billigste leverandørene her.

Flere leverandører varsler nå høyere priser i takt med fallende temperaturer og økt forbruk av strøm rundt om i landet.

Ifølge Konkurransetilsynet har 12 leverandører endret prisene den siste uken. Gjennomsnittsprisen ligger på 47,4 øre per kilowattime, så å si uendret fra forrige uke. Det er 1,5 øre lavere enn prisen midtveis i august.

Dyrere fremover
Trolig kan du likevel vinke adjø til ytterligere priskutt. På kraftbørsen Nord Pool ruster aktørene nå seg for prisoppgang. Systemprisen er ventet å stige til over 30 øre per kilowattime i løpet av de neste ukene, deretter venter markedet en videre oppgang til 36 øre i januar.

For deg som forbruker vil det bety en pris på nær 60 øre per kilowattime. Dermed bør du ruste deg for kraftige strømregninger også i år. 60 øre er likevel godt under hva du måtte betale på samme tid i fjor, da flere leverandører tok over 1 krone per kilowattime.

Opp 5 øre siste uken
Landets rimeligste leverandør er fortsatt Telinet Energi, til tross for at prisen nå har økt med 5 øre den siste uken. TV 2 Nettavisen skrev i forrige uke at Forbrukerrådet vil granske strømleverandørens prispolitikk, etter at Telinet har ligget over 10 øre rimeligere enn nærmeste konkurrent over flere uker.

- Nå er markedet veldig nervøst. Vi har hatt tro på at det skal komme et prisfall, og det har vi for så vidt sett. Det er imidlertid ikke noen sterke tegn på at vi får ytterligere fall i markedet før vinteren, sier markedssjef Bjørn Arctander i Telinet.

Tror på dyr vinter
Selv om faren for en ny strømkrise er betydelig dempet de siste månedene, har Arctander liten tro på at kundene vil slippe billig unna.

- Vi har tro på at det blir en dyr vinter, selv om det ikke blir i nærheten av det vi opplevde i fjor, sier Arctander.

Usikkerheten i markedet dreier seg i all hovedsak om magasinfyllingen. Den gjennomsnittlige fyllingsgraden rundt om i landets vannmagasiner ligger nå på 68,2 prosent etter en jevn stigning gjennom sommeren. Det er likevel over 20 prosentpoeng under hva som regnes som normalt for årstiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere