RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sluttspurt dempet USA-fall

Sist oppdatert:
En opptur mot slutten gjorde at USA-børsene bare falt marginalt tirsdag, etter et kraftig hopp mandag.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): En høyere oljepris, en et overraskende fall i forbrukernes tiltro til økonomien og skuffende tall fra Texas Instruments - det ble for mye for USA-børsene, som avsluttet dagen moderat i minus, tross en liten oppgang mot slutten av dagen.

Dette kom etter et kraftig hopp mandag.

Oljeprisen steg i dag over 3 dollar, og et fat nordsjøolje for levering i desember koster tirsdag kveld norsk tid over 60 dollar for første gang på en uke, ifølge markedsaktører på grunn av utsikter til kaldt vær i USA, og dermed høyere forbruk av gass og fyringsolje. Dette hevet oljeaksjer som Exxon Mobil og BP, men det tynger børsen generelt i USA.

På formiddagen amerikansk tid kom den siste Consumer Confidence-målingen for oktober, som viste et overraskende fall til det laveste nivået på to år, etter at indeksen i september stupte. Orkaner og høyere bensinpris ser ut til å ha rystet amerikanske forbrukere som de siste årene har fyrt opp under den økonomiske veksten i landet med brennhete kredittkort.

Heller ikke når det gjelder selskapsresultater var bildet helt patent. Texas Instruments kom med kvartalstall etter børs mandag, og investorene belønnet selskapet med et kursfall på 8 prosent tirsdag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,07% til 10.377,87

Nasdaq -0,30% til 2.109,45

S&P 500 -0,24% til 1.196,54

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere