RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sluttspurt ga ny rekord

(scanpix)
Sist oppdatert:
En real sluttspurt løftet Oslo Børs til ny rekord. En melding fra Hydro 13 minutter før børsslutt sikret rekorden.

Det var ikke mer en 13 minutter igjen av handelen på Oslo Børs da en melding fra Hydro sørget for lynvekst i Hydro-aksjen og ny «all time high» for hovedindeksen på Oslo Børs.

Ved børsslutt var hovedindeksen opp 0,63 prosent til ny rekord på 273,8 poeng.

Meldingen som sendte børsen til himmels sier at Hydro har besluttet å forberede restruktureringstiltak i Sted og i Hamburger Aluminium Werk og nedlegge av virksomheten i Høyanger. Les egen sak her.

Dagens store vinner var C. Tybring-Gjedde. Meldingen om sammenslåingen med konkurrenten Andvord AS sendte «Gjedda» opp over 20 prosent. Les egen sak her.

Laksefiskerne fant også veien til Oslo Børs torsdag. Både Pan Fish, Fjord Seafood og Aker Seafoods kom seg med på vinnerlisten.

Hyggelige oljelagertall fra USA på onsdag ettermiddag var med å løfte både Statoil og Hydro.

Statoil var ved børsslutt opp 0,4 prosent.

Oppturen til DNO vil ingen ende ta. En melding om at selskapet produserte ti prosent mer enn planlagt i mai dro aksjekrusen videre oppover torsdag. Ved børsslutt var DNO opp 2,93 prosent.

Torsdagens taper ble CanArgo Energy. Oljemyggen har vært i vinden hele uka, og både vært på vinnerlisten og taperlisten. Ved børsslutt var CarArgo-aksjen ned 11,56 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere