RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Små endringer i oljeprisen

Oljeprisen holder seg i nærheten av 74 dollar fatet torsdag. Markedet er bekymret for veksten i den amerikanske og kinesiske økonomien og hva det vil ha for økningen i oljeetterspørselen.

I går meldte seks av avdelingene til den amerikanske sentralbanken at økonomiske veksten svekket seg. Samtidig signaliserte den kinesiske statsministeren Wen Jiabao at myndighetene ville ta grep for å dempe den økonomiske veksten i landet.

NA24 - Din næringslivsavis

- Laber vekst
- Det store bildet viser nå en lavere økonomisk vekst, så det vil bli en mer laber etterspørselsvekst for drivstoff, sier strateg Dariusz Kowalczyk i Hong Kong selskapet CFC Seymour til Bloomberg News.

- Dersom Kina faktisk senker veksttakten i økonomien, vil etterspørselsveksten for råolje falle, legger strategen til.

Men i morgentimene torsdag stiger oljeprisen 5 cent til rett over 74 dollar fatet. I går steg oljeprisen 0,3 prosent til 73,94 dollar fatet.

Fall i bensinlagre
De amerikanske bensinlagrene falt med 3,16 millioner fat, noe som er det største fallet siden april. Dette kommer etter lavere import og produksjon. Da oljelagertallene ble kjent, steg oljeprisen til 74,8 dollar fatet i New York, men falt tilbake utover kvelden.

I oljemarkedet merker man seg at oljeprisen kom tilbake. Oljelagertallene var bedre enn forventet, men det påvirket allikevell ikke oljeprisen så mye.

Dette blir sett på som en svakhet i markedet.

Tall fra oljeimporten i Japan, som er verdens største konsument av olje etter USA og Kina, viser en nedgang på 3,4 prosent i juni i forhold til samme periode året før. Dette er tredje måned på rad oljeimporten til Kina faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere