RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Småbedrifter lurt av strømavtale

1500 småbedrifter inngikk fastprisavtale på strøm med Sea Norge. Den viste seg å være verdiløs, og Sea Norge skylder nå på kraftselskapet.

Billigst mulig strøm var målet for de 1500 kundene som slo til på det gode tilbudet fra Sea Norge. Strømmen skulle leveres av Stranda Energi.

Men Sea Norges fastprisavtale var knapt verdt papiret den var skrevet på.

- Alle kunder som inngikk en avtale med Sea Norge har blitt lurt, sier markedssjef Frode Langelo i Stranda Energi til TV 2 Nyhetene.

- Muntlig avtale

Sea Norge hevder på sin side det er dem som er blitt lurt. Ifølge selskapet ble det inngått en fastprisavtale med Stranda Energi.

- Det var en muntlig avtale vi hadde med markedssjefen i Stranda Energi, sier daglig leder Stein Raymond Henriksen i Sea Norge.

Frode Langelo karakteriserer påstanden som "blank løgn". Muntlige avtaler i kraftbransjen er svært uvanlig.

Ikke tilgjengelig

Haukvik AS er en av de 1500 som takket ja fastpristilbudet fra Sea Norge. Nå frykter de tap i hundretusenkronersklassen.

Bedriften mener Sea Norge skal ta seg av regningen men har svært vanskelig for å få kontakt med ledelsen i Sea Norge.

- Det er jo ikke slik at jeg skal sitte på kundeservice og betjene alle de kundene vi har, sier Henriksen til TV 2 Nyhetene.

- Sleiping

Sea Norge risikerer nå massesøksmål fra ildsinte kunder.

- Henriksen fremstår som prototypen av en sleip kar med S i muntlig, som hele tiden prøver å legge skylden på andre, sier daglig leder Øystein Eriksen i Haukevik AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere