RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)

Småpenger i skattelette til oljeindustrien

Finansminister Per-Kristian Foss har trolig bare småpenger å avse til oljeselskapene, som kjemper for skattelettelser på til sammen ti milliarder kroner.

Flere medier har de siste dagene skrevet at Per-Kristian Foss (H) etter alt å dømme vil vende tommelen ned for hovedkravet, som er en reduksjon i særskatten på 50 prosent. Særskatten gjør at selskapene i dag må betale inntil 78 prosent av overskuddet i skatt.

Foss ventes å komme med den nedslående nyheten – sett med oljeindustriens øyne – på et foredrag i Polyteknisk Forening onsdag kveld, ifølge VG.

VG mener å vite at skattelettelsene som tilbys oljeindustrien i stortingsmeldingen om petroleumsvirksomheten, summerer seg til en halv milliard kroner. Dette står i skarp kontrast til oljeindustriens krav om skattelettelser som ifølge Finansdepartementets beregninger ville kostet staten ti milliarder kroner i året.

Beskjeden fra finansministeren kan utløse et ramaskrik i landets tyngste næring. Så seint som forrige uke kom tungvektere som TBL, LO, NHO, OLF og NOPEF med bønn om skattelettelser i et felles brev til statsminister Kjell Magne Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere