RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig og PGS får børsrefs

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
PGS må punge ut etter å ha vedtatt årsregnskapet for seint, mens Smedvig får refs for å ha lekket regnskapsopplysninger.

Det går fram av en pressemelding fra Oslo Børs torsdag morgen.

PGS er av børsstyret ilagt et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner. Grunnen er at PGS ikke overholdt fristen for å vedta årsregnskapet for 2003.

PGS skulle i likhet med andre børsnoterte selskaper vedtatt regnskapet innen 1. april. Selskapet søkte børsen om utsettelse, og Børsklagenemnden fastsatte 2. juni som siste frist. PGS ventet imidlertid helt til 16. juni før vedtaket ble fattet, og det er dette forholdet selskapet er ilagt gebyr for.

Smedvig får refs for å ha medvirket til at regnskapsopplysninger for andre kvartal 2004 lekket ut i markedet før rapporten ble oversendt børsen. Ved å bytte ut de to tegnene i adressefeltet for nettleseren som direkte viste til perioden for delårsregnskapet - Q1 med Q2 – fikk nettbrukerne tilgang til delårsrapporten Flere medier kunne dermed viderebringe nøkkeltall før den ble offentliggjort.

Børsen mener Smedvig ikke har hatt gode nok systemer og rutiner. I formildende retning mener børsen at nett-blunderen ikke har vært en kjent problemstilling for selskapene. Derfor avstår børsen fra å ilegge Smedvig gebyr, og nøyer seg med å gi en advarsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere