RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smugling stopper ikke Hansa-vekst

Sist oppdatert:
Ølsmuglingen er større enn noen gang og kan i verste fall føre til oppsigelser i bryggeribransjen. Men Hansa konsentrerer seg mest om økte markedsandeler.

Tall fra Tollregion Vest viser at Vestlendingene smugler øl som aldri før. Tallene fra i fjor viser en nær fordobling i forhold til 2004. Og mange av de 5700 litrene som ble beslaglagt i 2005, kan spores tilbake til høye avgifter på øl her i Norge.

- Økt import er med på å påvirke vår totale produksjon og det kan ha noe å si for arbeidsplasser. Men smugling er ikke noe nytt problem for oss, sier informasjonssjef i Hansa Borg Bryggerier, Lisbeth Hope Frugård som legger til at det ikke er fare for arbeidsplasser ved Hansa med det første.

På stigende kurs
Hos Hansa gleder de seg i stedet over at bryggeriet stadig tar større markedsandeler og har hatt et godt år.

- Vi hadde en god økning på salget av øl i fjor og det meste av økningen skjedde på dagligvare. Det er kjekt for oss. Men vi hadde selvsagt satt pris på om alkoholavgiftene på øl også kunne blitt lavere. Det er ikke noe nytt at det er forskjell til våre naboland, men den forskjellen blir nå bare større og større. Spesielt merker bryggeriet vårt i Sarpsborg avgiftsforskjellen siden de ligger mye nærmere til svenskegrensen enn det vi gjør, sier Hope Frugård til iBergen.no.

En rapport fra SIFO anslår grensehandelen med øl til å ligge rundt 30 millioner liter. Til sammen innføres det hvert år, lovlig og ulovlig, like mye øl som det produseres ved to store norske bryggerier som Dahls i Trondheim og Hansa i Bergen, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere