RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smyril Line inn i Fjord Line

Sist oppdatert:
- Dette er en ny start Fjord Line var avhengig av, sier styrelederen etter at færøyske Smyril Line blir ny hovedaksjonær.

Fjord Line bekrefter i en pressemelding fredag at færøyske Smyril Line blir ny hovedeier i selskapet, med 66 prosent av aksjene. Dagens hovedeiere, Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) og Fjord 1, fortsetter også som eiere etter endringen.

«Fjord Lines styre har vedtatt en finansieringspakke på 155 mill. kr, som gir Fjord Line en trygg økonomisk plattform og sikrer helårsdrift», heter det i pressemeldingen. Av de 155 milionene er 75 millioner ny aksjekapital.

- Vi er veldig fornøyd med denne løsningen. Fjord Line var helt avhengig av å få på plass en strukturell og finansiell løsning. Det har vært et svært krevende arbeid, som munner ut i et stort spleiselag hvor både nåværende eiere og banker er er med, sier styreleder Jens Kristian Johnsen i Fjord Line til ibergen.no.

- Vi får både en ny strukturell løsning for selskapet i og med en ny hovedeier, og vi får en ny finansiell plattform for selskapet, sier Johnsen.

- Var en slik løsning et være eller ikke være for Fjord Line?

- Ja, det kan man si det var.

Aksjekapital
Smyril Line går inn med 50 millioner kroner i ny aksjekapital, mens TFDS og Fjord 1 går inn med til sammen 25 millioner kroner.

«Finansieringsløsningen medfører at nåværende aksjekapital i Fjord Line nedskrives til null, men der alle nåværende aksjonærer vil få muligheter til å delta gjennom ny aksjetegning», heter det i pressemeldingen.

- Samarbeidet vil også gi rom for synergieffekter mellom Fjord Line og nye hovedeiere, sier administrerende direktør Ove Solem i Fjord Line i pressemeldingen.

Konkret hva dette vil bety for de ansatte, vil Johsen foreløpig ikke spekulere i.

- Vi har ikke sagt noen om hva dette vil bety for rene driftsmessige forhold. Vi er nå inne i en prosess for å se hva de praktiske konsekvensene blir for kunder og ansatte, sier styrelederen, og viser til at avtalen skal godkjennes av eierne i Smyril Line.

- Har de ansatte noen grunn til å frykte at synergieffektene kan føre til overtallighet?

- Hva konsekvensene blir er det for tidlig å si på det nåværende tidspunkt. Her har selvsagt også den nye hovedeieren sitt å si. Men vi er inne i en prosess, og vil ha en tett og løpende dialog med de ansatte underveis i prosessen, slik man har i slike saker, sier styreleder Jens Kristian Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere