RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhvit-olje kan forsvinne

Sist oppdatert:
Dersom ikke oljen i Snøhvit-feltet er tatt opp før gassproduksjonen starter , kan den forsvinne og milliarder av kroner gå tapt.

Statoil som er operatør på Snøhvit-prosjektet, vil ikke pumpe opp oljen fordi det trolig ikke er nok til å oppfylle selskapets krav til lønnsomhet, melder Dagens Næringsliv.

Snøhvit-feltet er hovedsakelig et gassfelt, men inneholder også store mengder olje. Nøyaktig hvor mye olje som finnen på Snøhvit er usikkert, men trolig dreier det seg om mer enn 50 millioner fat.

- Vil lønne seg

Også Goliat-feltet i Barentshavet inneholder rundt 50 milliarder fat olje.

Studier viser at en samordnet utbygging av minst 100 millioner fat, som er påvist i de to feltene, er økonomisk med Statens forutsetninger. Likevel kvier Statoil seg for å bygge ut oljen fordi prosjektet ikke oppfyller deres krav til lønnsomhet.

Dersom ikke oljen er tatt opp før gassproduksjonen starter, vil den forsvinne for godt. Når gassproduksjonen i feltet begynner, vil trykket i reservoaret raskt synke, noe som gjør det umulig å få opp oljen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere