RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sobig.F kostet 111 milliarder

Sist oppdatert:
Dataviruset Sobig.F har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene som verdens hissigste. Nå har også prislappen kommet: 111 milliarder kroner kostet djevelskapen.

Det er nettstedet Information Security Bulletin som har regnet på kostnadene etter tidenes verste virusangrep. Frem til 29. august hadde Sobig.F-viruset gjort skade for hele 111 milliarder kroner på verdensbasis.

Klez langt billigere
Dermed topper Sobig.F listen som både det raskest spredende og dyreste viruset vi har opplevd. Oppryddingen etter den gamle traveren Klez har til sammenligning kostet drøye 106 milliarder kroner.

Kostnadene ved dataviruset er basert på hva det koster å fjerne viruset, samt tapt arbeidsfortjeneste knyttet til all søppelposten som dukket opp i kjølvannet av viruset.

Kostet en Microsoft
Den faktiske kostnaden er enda høyere, fordi beregningene ikke tar hensyn til hvor mye det har kostet å gjenskape tapte data etter angrepet.

Ifølge Information Security Bulletin er den samlede kostnaden for problemer med sikkerhetshull i Microsofts programvare de siste fire, fem årene på rundt 2,2 billioner kroner. Det tilsvarer dagens børsverdi på Microsoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere