RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg tror på langvarig streik

Kommunalminister Erna Solberg ser ingen grunn til å gripe inn i transportstreiken. Hun tror på en langvarig konflikt.

Tvungen lønnsnemnd er et lite trolig utfallet av transportstreiken. Ingen av rapportene som strømmer inn til Statens Helsetilsyn tyder på at streiken medfører fare for liv og helse.

- For øyeblikket, så ser dette ut til å bli en langvarig streik. Jeg har ingen rapporter som tilsier at det er noen fare for liv og helse, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Transportstreiken er nå inne i sin tredje uke. Store deler av Sør-Norge er rammet, og fra mandag varsler arbeidsgiverforeningen HSH ytterligere utøkninger av lockouten, slik at streiken vil spre seg til hele landet.

Solberg sier samtidig at hun lar seg irritere over utspill fra streikegeneral Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund. Østvold har tidligere sagt at han frykter tvungen lønnsnemnd av politiske årsaker.

- Jeg synes herr Østvold kunne spart seg for sitt angrep 1. mai. Jeg har en streng faglig tilnærming til spørsmålet om lønnsnemnd, sier Solberg.

Hun retter samtidig skyts til arbeidsgiversiden, og sier hun ikke vil la seg påvirke av medieoppslag om antall permitterte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere