RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte og reiste til fjells

Sist oppdatert:
Hvorvidt det var nedgangen i de internasjonale markedene, eller håp om strålende påskevær som satte sitt preg på handelen på Oslo Børs i dag, er uvisst. Solgt ble det «åkke som».

Da børsen stengte klokken 13.00 onsdag, stod Oslo Børs' Hovedindeks i 256,31 prosent, en nedgang på 1,38 prosent fra tirsdag.

Nedgangen følger de internasjonale markedene, som nesten uten unntak har falt gjennom det siste døgnet.

Bare 26 aksjer steg i verdi, mens hele 85 falt tilbake i forhold til gårsdagen. 97 aksjer stod uforandret - enten fordi de de ble handlet til samme kurs som tirsdag, eller (de fleste) fordi de ikke ble omsatt i det hele tatt.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for rundt 2,9 milliarder kroner.

Petrolia Drilling ble dagens store taper, med en kursnedgang på dramatiske 39,66 prosent. Faller kom etter at selskapet i går kveld tapte rettighetene til et boreskip. Aksjen endte dagen på 70 øre.

Også Norsk Hydro hadde en sort dag på børsen. Aksjen falt med 2,97 prosent. Det er flere årsaker til kursfallet. Markedet falt generelt, og oljeaksjene spesielt ettersom oljeprisen har falt de siste dagene. På toppen av dette viser det seg for Hydros del at en lovende leteboring i Barentshavet likevel ikke er produserbar.

Statoil slo følge med Hydro, og falt med 2,26 prosent, til 108,25 kroner. Frontline falt med 3,43 prosent.

Dagens vinneraksje ble Troms Fylkes Dampskipsselskap, som steg med 4,69 prosent, tett fulgt av Byggma som endte dagen opp 4,67 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere