RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte Telenor-abonnement til barn

Foto: TV 2
Syvåringen Erlend Farestveit bestilte på egenhånd kontantkort fra Telenor. Telegiganten har i utgangspunktet en aldersgrense på 12 år, men unngikk denne ved å føre opp Erlend med fødelsår 1990.

Syvåringen ringte Telenor og bestilte et kontantkort til mobiltelefonen sin. Etter bare et par dager kunne han hente kortet på Posten, skriver Bergens Tidende.

Erlend måtte betale 200 kroner, og fikk hentet kontantkortet uten å vise legitimasjon.

- Han sier selv at han fortalte at han går i andre klasse. Men selgeren hos Telenor har registrert ham med fødselsdatoen 1.1.1990. I Telenors register er han med andre ord registrert med eget telefonnummer og som 14 år, sier pappa Helge Farestveit til Bergens Tidende.

Da Farestveit fortalte Telenor hva han synes om at de solgte kontantkort til et barn, ble han tilbudt et ringekort til 200 kroner i kompensasjon. Han mener telegiganten synes det er greit at telefonen er registrert på hans yngst sønn med feil alder.

Ifølge informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor er aldersgrensen for kjøp av kontantabonnement 12 år. Johannessen mener det har skjedd en glipp, og at Telenor ikke selger mobilabonnement for syvåringer vanligvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere