RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Smedvig)

Solid pluss for Smedvig

Smedvig-overskuddet i tredje kvartal ble langt høyere enn ventet takket være en tilbakeføring av et tap knyttet til boreskipet West Navigator.

Smedvig-talllene for tredje kvartal er oppløftende lesning for den som er opptatt av resultatmarginer. Av en omsetning på 800 millioner kroner, endte overskuddet før skatt på 300 millioner kroner. Det gir en margin på pene 37,5 prosent. Analytikerne hadde på forhånd anslått overskuddet til 121 millioner, ifølge TDN Finans.

Differansen kan forklares ut fra at Smedvig har tilbakeført en tidligere nedskrivning på den balanseførte verdien av boreskipet West Navigator. Tilbakeføringen på 209 millioner kroner blåser opp bunnlinja med et tilsvarende beløp. I realiteten endte overskuddet før skatt altså godt under forventningene.

« Bakgrunnen for reverseringen skyldes en markant økning i markedsverdien for boreskipet», forklarer Smedvig i kvartalsrapporten.

Smedvig overtok i september Statoils eierandel på 50 prosent i West Navigator, og eier nå skipet fullt og helt.

Driftsresultatet endte på 133 millioner kroner, 12 millioner lavere enn stalltipset fra analytikerne. Driftsoverskuddet er hårfint bedre enn i andre kvartal, takket være bedre drift for selskapets lekterrigger og brønntjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere