RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonofon taper stort på trådløst nettverk.

Sist oppdatert:
Telenor-datteren måtte skrive ned feilslåtte investeringer med 195 millioner danske kroner, og endte 2003 med underskudd.

Danmarks nest største mobilselskap, Telenor-datteren Sonofon, endte 2003 med et underskudd.

Dette skyldes først og fremst feilslåtte investeringer i den trådløse bredbåndsteknologien FWA, og teleoperatøren skriver nå disse ned med 195 millioner danske kroner.

Det framgår av det Telenor-eide selskapets nylig offentliggjorte regnskap, som viser røde tall på bunnlinjen for første gang siden år 2000.

Sonofons omsetning steg riktignok med sju prosent i 2003 sammenlignet med året før, men likevel har teleselskapet et 73 millioner danske kroner etter skatt.

- Vår inntjening før av- og nedskrivninger, skatt og renter er stagnert i forhold til siste år. Det skyldes det kraftige prisfallet på privatmarkedet kombinert med hard konkurranse om kundene, sier Tage Reiner, administrerende direktør i Sonofon, til Computerworld Danmark.

Sjefen regner med at utviklingen vi fortsette på samme måte som i 2004, og at Sonofons inntjening i år kommer til å havne på samme nivå som i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere