RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spam-flom i telefonen

Bredbåndstelefoni har på kort tid blitt superpopulært. Nå trues telefonen din av samme problem som innboksen – spam.

Irriterer du deg over telefonselgere? Tenk deg at du blir oppringt av teleselgere 300 ganger om dagen. Og disse kan du ikke reservere deg mot.

Billig og automatisert
- Hvorfor får du mer reklame i innboksen din enn i den vanlige postkassen? Fordi det er mye billigere. Det er samme sak med spam til telefonen.

Det er tusen ganger billigere å ringe en telemarketingsamtale til en ip-telefon enn til en vanlig telefon. Derfor er spammerne interesserte, sier Jonathan Rosenberg, toneangivende i utviklingen av sikkerhetsprotokollen for bredbåndstelefoni.

Det melder ComputerSweden.

I forrige uke samlet verdens eksperter på bredbåndstelefoni seg i Paris. Det som holder guruene på området, som Jonathan Rosenberg, våkne om natten er trusselen om at spam-en skal oversvømme bredbåndstelefoninettene.

300 på en dag
Det finnes allerede i dag eksempler på at spammere bruker mulighetene som ligger i bredbåndstelefoni til å oversvømme mottakeren i andre enden med salgssamtaler. I ett tilfelle fikk en sekretær i en bedrift som bruker bredbåndstelefoni hele 300 slike samtaler på én dag.

- Når protokollen som brukes for e-post ble utviklet hadde man ikke engang tenkt på spam, derfor har det blitt så vanskelig å stoppe. Vi vet det er på vei, og kan derfor bygge inn beskyttelse allerede fra starten, sier Rosenberg.

Han tror det bare er et knapt år til telefonspam-en kommer til å ta av, innen den tid må en beskyttelse være på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere