RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spammere arrestert i USA

(TV 2 Nettavisen/CS)
Sist oppdatert:
To amerikanere er arrestert og to andre ettersøkt etter å ha sendt spam fra falske adresser. Men kritikerne er ikke imponert.

De fire har via et Detroit-basert firma hver tjent nærmere 100.000 dollar i måneden på å sende ut spam-reklame om en diett som ikke har noen effekt overhodet. Til dette har de benyttet seg av serverne til flere store firmaer, blant annet Ford, Unisys, Amoco og US Army Information Center.

Nå kan spammerne straffes med opp til fem års fengsel.

- De store fiskene blir ikke tatt

USA innførte ved nyttår lovgivning som skulle gjøre det lettere å stoppe spammere. Dette er de første arrestasjonene som blir gjort under den nye loven. Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo er imidlertid ikke imponert:

- Det er fint at de gjør det, men jeg synes ikke dette er så veldig imponerende. Dette er små fisker som ikke vet hva de gjør. De store fiskene blir ikke tatt med dagens lovgivning, mener Hannemyr.

- Det er ikke riktig at den amerikanske lovgivningen forbyr å sende spam. Grunnen til at disse folkene blit tatt, er at de har utgitt seg for å representere seriøse firmaer, og at produktet de selger er en svindel.

- Dårlig sikkerhet

Hannemyr påpeker at flere amerikanske delstater faktisk hadde en mer effektiv lovgivining tidligere, som ble satt ut av spill når den føderale loven ble innført. Og mengden spam har økt etter at den ble innført. Loven, som går under navnet "can spam act", har blitt omdøpt til "you can spam act" av kritikere.

- Et interessant aspekt ved denne saken er at disse folkene har brukt serverne til en del store firmaer til å spamme fra. Ingen av disse firmaene har tatt seg bryet med å sikre mailserverne sine. Jeg lurer på hvorfor i all verden ikke disse selskapene har blitt siktet for medvirkning. De burde ta noe av ansvararet på dette for sin kappe, mener Hannemyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere