RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanderer fest i Las Vegas for 520 kolleger

(Reitangruppen)
Sist oppdatert:
Rema ble i 2013 for første gang større enn Coop, og feirer med å invitere over 500 kjøpmenn til fest i Las Vegas.

Mens Norgesgruppen og Rema ifjor økte sine andeler av et samlet norsk dagligvaremarked på vel 150 milliarder kroner, fortsetter problemene for Ica Norge. Det svenske dagligvarekonsernet som gikk inn i 2013 med en markedsandel på 12,3 prosent, etablerte kun to nye butikker i løpet av fjoråret, og la i tillegg ned flere ulønnsomme butikker. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) onsdag.

Gjennom hele året tapte Ica Norge penger og kunder, og ligger an til å få en markedsandel på rekordlave 11,1 prosent, en nedgang på 1,2prosentpoeng. Det viser uoffisielle tall på markedsandeler fra analysebyrået Nielsen, som DN har tilgang til.

Rema-sjef Ole Robert Reitan bekrefter at Rema ble større enn Coop i 2013. Rema og Coop vil samarbeide om innkjøp gjennom nyopprettede Core dersom Ica og Norgesgruppen får ja til sin avtale av Konkurransetilsynet. Også Core-avtalen er til vurdering hos tilsynet.

Coop-passeringen vil bli feiret i to omganger: I pinsehelgen inviterer Rema 1000 alle sine rundt 10.000 ansatte til storfest i Telenor Arena i Bærum. Til høsten har Reitan lovt å ta med seg alle drøyt 520 kjøpmenn, samt ledelsen i Rema Norge til Las Vegas, på Remas regning.

- Jeg kan bekrefte at vi har slått Coop på markedsandel i 2013 med god margin. Dette skal vi feire 8. juni. Invitasjonen går ut torsdag. Utover det kan vi foreløpig ikke kommentere detaljene i markedsandeler for 2013, sier Reitan til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere