RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår blodbad i flybransjen

Ryanair leverer nok et godt årsresultat. Nå varsler selskapet blodbad i flybransjen, og drar SAS fram som et eksempel på et selskap som er ille ute.

Ryanair har mandag stolt presentert resultatet for 2004. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 299 millioner euro og et overskudd etter skatt på 35 millioner euro.

Nå lover selskapet, i kjent Ryanair-stil, store problemer for sine konkurrenter. I resultatmeldingen trekkes Alitalia og SAS frem som eksempler på to nasjonale flyselskaper som virkelig sliter.

Ifølge Ryanair er rekordtapene til disse selskapene slettes ikke resultatet av høye oljepriser, men resultatet av endringer i markedet over til lavprisselskaper ført an av Ryanair.

Ledelsen i Ryanair mener det i løpet av få år vil være mange flyselskaper i Europa som vil forsvinne. Samtidig ser selskapet for seg en vekst for sin del.

Fjorårets resultat er noe svakere enn årsresultatet for 2003. Dette forklares med høye bensinpriser og førtidspensjonering av 6 Boeing 737-300.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere