RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår fortsatt IT-fest

2003 ser ut til å bli et veldig bra år for IT-aksjene, og analytikerne tror IT-festen fortsetter også neste år.

IT-indeksen på Oslo Børs har så langt i år langt på seg hele 85 prosent, skriver Finansavisen. Den utviklingen kommer året etter at it-indeksen falt 63 prosent. Analytikerne tror IT-festen fortsetter neste år.

- Vi tror it/telekom-sektoren fortsatt vil gå bedre enn totalmarkedet også i 2004. Vi befinner oss fortsatt tidlig i konjunkturoppgangen, og fra våre egne globale undersøkelser ser vi positive tegn som gjør at vi vil se en økning i estimatene for 2004 og 2005 de kommende månedene. Dette vil være den viktigste driver for aksjemarkedet de neste seks månedene, sier analytiker Morten Sundstø i Alfred Berg til Finansavisen.

Erich Solberg i Enskilda mener analytikere generelt er for konservative i sine estimater. Også han ser signaler som tyder på oppsving for it-sektoren neste år og han venter oppgraderinger av inntjeningsestimatene.

Analytiker Thomas Lie i Norse Securities venter ikke like stor vekst neste år som i år.

- Vi tror it-indeksen kan slå hovedindeksen i 2004, men den prosentvise oppgangen blir ikke like sterk som i år, sier Lie til Finansavisen.

Analytikerne trekker frem Tandberg Television og Fast Search & Transfer som favorittaksjer for neste år. Ementor er analytikerne uenige om. Solberg er positiv til Ementor, mens Lie er negativ.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere