RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår it-boom i 2004

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
Etter flere år med stillstand, er det duket for en kraftig oppgang i it-bransjen neste år. Det mener spåmennene i analysefirmaet Gartner.

- 2004 vil bli året da it-selskapene vrir fokus fra å beskytte lønnsomheten til å vokse, sier Gartner-sjef Michael Fleisher til BBC.

Det Connecticut-baserte analyseselskapet tror det globale markedet for tele- og it-produkter vil vokse 5,4 prosent neste år. Også 2005 og 2006 blir gode år for it-folket, spår Fleisher, som tror forskjellen på bunnåret 2003 og 2006 blir like stor som forskjellen mellom 1999 og 2003.

Det er særlig leverandørene av teknologi knyttet til bredbånd og trådløst Internett som kan vente seg en formidabel boom. I tillegg er det ventet at en rekke nye produkter som vil forenkle folks hverdag vil komme på markedet.

Gartner ser for seg at veksten blir særlig sterk i lavkostland som India. Stadig flere bedrifter velger å la selskaper i lavkostland ta over hele eller deler av it-driften, og Gartner tror denne tendensen vil bli forsterket.

For de som vil ha en bit av veksten, gjelder det å følge godt med, råder Fleisher.

- Det å drive forretninger er som å kjøre en motorsykkel. Lukker du øynene og veien går rett fram, greier du deg fint. Men dersom veien svinger, er du død, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere