RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår julerally på børsen

Sist oppdatert:
DnB Nor Kapitalforvaltning tror på kursfest på Oslo Børs de kommende ukene.

De historiske fakta tilsier at børsene stiger rundt juletider, og spesielt i de årene hvor børsen har steget de forutgående månedene. DnB Nor Kapitalforvaltning tror dette vil skje også i år.

«Det er gode utsikter for at årets siste måned vil bli positive på børsene,» skriver investeringsselskapet i en fersk analyse.

Den såkalte «januar-effekten» er vanskelig å forklare, og det er ingen teori som har etablert seg som den endelige forklaringen. En av forsøkene på å forklare den tradisjonelle oppgangen i julestria, peker på det historiske, nemlig at det tidligere var vanlig med skattefradragsordninger i forbindelse med aksjekjøp, og at disse investeringene ofte ble gjort i siste liten på tampen av året.

Uansett forklaring, statistikken tilsier en økning i aksjeprisene de nærmeste ukene.

I tillegg til januareffekten, trekker DnB Nor Kapitalforvaltning frem at mange bedrifter nå sitter på relativt store kapitalbeholdninger, og at disse pengene vil kunne finne veien til aksjemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere