RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår knall-priser på olje

Dersom Opec og Irak ikke øker oljeproduksjonen, kommer oljeprisen til å stige ytterligere ut over høsten, mener oljeeksperter.

Det mener oljeekspertene hos The Centre for Global Energy Studies (CGES), melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.

Opecs oljeministre valgte i sommer å fryse oljeproduksjonen på dagens nivå for å holde oljeprisen oppe. Med uendret oljeproduksjon ville Opec-landene også rydde plass for en viss produksjonsøkning i Irak.

Velger Opec-toppene samme oppskrift i høst, og holder produksjonen uendret ut året, kommer oljeprisen til å stige ytterligere fra dagens nivå på rundt 29 dollar per fat. CGES spår en gjennomsnittspris på hele 29,80 dollar per fat i fjerde kvartal.

Velger Opec derimot å øke produksjonen med 700.000 fat per dag, kommer gjennomsnittsprisen til å bli om lag fire dollar lavere, mener konsulentselskapet.

Irak er medlem av Opec, men deltar ikke i organisasjonens kvoteordning. Irakerne har slitt med å få produksjonen tilbake på samme nivå som før krigen, blant annet på grunn av omfattende sabotasjeaksjoner. Så seint som i helga sprengte sabotører hull i den nyåpnede eksportrørledningen til Ceyhan i Tyrkia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere