RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår kraftig børs-opptur

Sist oppdatert:
Meglerhuset Alfred Berg, hvor aksjeguru Jan Petter Sissener er meglersjef, spår at børsen fortsetter opp de nærmeste månedene. Men it-aksjer bør du holde deg langt unna, lyder rådet.

Børsen har steget bratt det siste halvåret, og stadig flere mener at aksjeboblen nærmer seg bristepunktet.

- Børsene skal videre opp

Den spådommen er Stockholmsavdelingen til meglerhuset Alfred Berg ikke enig i. Børsen kommer til å fortsette opp de neste seks til ni månedene, mener aksjestrateg Niklas Wellfelt.

- Det vi ser for oss er at konjunkturene kommer til å forbedre seg raskt også de kommende to-tre kvartalene, sier han til Dagens Industri.

Wellfelt er dermed enig med blant andre DnB Markets, som spår at oppturen vil vare ved noen måneder til.

- Styr unna it

Alfred Berg-analytikeren retter samtidig en advarende pekefinger mot dem som tenker å putte sparepengene i it-aksjer. Der er det lite å hente, mener han.

- Den sterke økonomiske veksten vi venter oss kommer til å påvirke rentene, og uro på rentemarkedet påvirker i sin tur verdsettingen av vekstselskaper som vil få sine overskudd langt fram i tid, sier Niklas Wellfelt.

Wellfelt understreker samtidig at han har stor tro på utvalgte selskaper i it- og telekomsektoren, inkludert mobilkjempen Nokia.

- Selskapet har overhodet ikke hengt med i børsutviklingen. Ericsson har derimot hatt en skikkelig opptur i kjølvannet av nyhetsstrømmen, og vi ser verdsettingen av dette selskapet som ganske anstrengt, framholder Alfred Berg-analytikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere