RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår kraftig dollarfall

Sist oppdatert:
Etter en kjapp opptur i begynnelsen av november, er dollarkursen på vei ned igjen. Ekspertene er bekymret over det voksende handelsunderskuddet i USA, og tror dollarfallet vil fortsette.

Dollaren kostet i morgentimene onsdag 7,09 norske kroner. For en knapp uke siden var kursen 7,22. Torsdag legger amerikanske myndigheter fram ferske tall for den amerikanske handelsbalansen, og valutahandlerne er bekymret.

- Underskuddet på betalingsbalanseni USA vil være den kritiske faktoren som driver dollarkursen, sier porteføljeforvalter Tay Soo How i Citigroup til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Valutamegleren Akira Takei i Fuji Investment Management tror dollaren vil fortsette å falle i tida framover.

- Dollaren vil falle ytterligere de kommende månedene. Markedet kommer til å fokusere på USAs strukturelle problemer, som betalingsbalansen, sier han.

Andre valutaaktører peker også på økende terrorfrykt som en forklaring på dollarfallet de siste dagene. Bombingen i Riyadh har satt en ny støkk i valutameglerne, og det samme har de nye terrortruslene mot George W. Bush.

I august var handelsunderskuddet 39,2 milliarder dollar. Ekspertene anslår underskuddet i september til 40,4 milliarder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere