RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar miljøet og penger

Her er fem tips som er bra for miljøet og lommeboken.

Det trenger ikke koste noe å være økonomisk. Tvert imot. Slik sparer du både lommeboka og planeten.

1. Tørk klærne den naturlige måten.
Spar strøm, kvalitet og penger på å tørke klærne den gamle måten, gjerne utendørs. Som bonus vil klærne også føles friskere.

2. Plugg ut stikkontaktene
Elektriske apparater som DVD-spiller, mobillader og hårføner som står plugget i veggen bruker strøm også når de ikke er i bruk. Mengden er kanskje ikke like avgjørende på hvert enkelt regning, men totalt sett utgjør også dette en ekstra utgift. En enkel huskeregel kan være å plugge ut de stikkontaktene man ikke bruker daglig.

3. Les bøker på nettet
Digitaliser lesevanene dine ved å lese bøker på Internett. Mange bøker kan i dag lastes ned fra nettet, noen til og med gratis. Andre alternativer er å bruke biblioteket og kjøpe brukt.

4. Ta med egen pose
Flere butikker har allerede byttet ut plastposen med en mer miljøvennlig versjon. Å bytte til papir er vel og bra, men ved å bruke et nett i tøy sparer du både miljøet og lommeboka for det lille ekstra.

5. Ta farvel med flaskevann
Flere studier har vist at vann fra kranen er minst like sunt som dyrt vann på flaske. Liker du ikke smaken, kan det være en idé å investere i et enkelt vannfilter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere