RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Spår supergevinst for Røkke

Sist oppdatert:
Verdien av Kjell Inge Røkkes aksjepost i Aker Kværner kan stige med mer enn en halv milliard de neste tre månedene, ifølge tallknuserne i DnB Markets.

Aksjeanalytikerne i DnB Markets satser på at Kjell Inge Røkke & co. skal greie biffen i Aker Kværner. Etter år med motgang og pengeproblemer, ligger Aker Kværner nå an til å innkassere et pent overskudd i 2004.

Milliardoppdrag
Den siste tida har Aker Kværner sikret seg kontrakter for intet mindre enn ti milliarder kroner. Så seint som i dag offentliggjorde selskapet et oppdrag for det svenske skogkonsernet Stora Enso verdt over 800 millioner.

DnB Markets tror tendensen fortsetter, og anbefaler sine aksjekunder å kjøpe seg opp i Aker Kværner.

”Aker Kværner har hatt en meget positiv underliggende utvikling den siste tida”, konkluderer DnB Markets i en fersk analyse.

Tror Røkke blir ved sin lest
Meglerhuset frykter ikke lenger at det gjeldstyngede Røkke-systemet blir nødt til å selge seg ned, i hvert fall ikke på kort sikt.

”Den finansielle situasjonen til Røkke-systemet er fortsatt presset, men det ser ut til at salg av Aker Kværner-aksjer ikke er den del av den kortsiktige finansielle restruktureringen”, skriver DnB Markets i analysen.

Aker Kværner-aksjen går nå for rundt 110 kroner på Oslo Børs. I løpet av tre måneder kan kursen stige til 135 kroner, ifølge aksjeanalytikerne i DnB. Slår spådommen til, vil verdien av Kjell Inge Røkkes eierandel på like under 50 prosent stige med godt over en halv milliard kroner.

- Kjøp
I analysen fra DnB Markets går det også fram at meglerhuset har klokkertro på en fortsatt oppgang også for Norske Skog. I teknologisektoren holder DnB Markets en knapp på FAST, Tandberg og Telenor, mens i shipping-bransjen er det RCCL og Wilh. Wilhelmsen som rager høyest på DnBs liste over anbefalte aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere